מלפפון חמוץ ביתי

 

 

מצרכים למלפפון חמוץ ביתי:

בערך 20 מלפפונים קטנים עד בינוניים קשים וטריים .

צרור שמיר

7 שיני שום חצויות

כוס חד"פ חומץ

3 כפות מלח גדושות

וכל השאר מים פושרים מהברז .

  • צנצנת זכוכית עם סגירת וואקום .

אופן ההכנה:

מסדרים בשכבות : מלפפונים , שמיר ושום .

לאחר מכן מוסיפים את החומץ , המים והמלח ומוסיפים מים עד סוף הצנצנת.

שמים על עדן החלון או על השיש למשך 4 ימים וזה מוכן. לסיום יש להעביר לקופסת פלסטיק ולאחסן במקרר עם המים מהצנצנת.

בהצלחה 

 

 

 

פרח כרמית נחמוקה